LES COMPETÈNCIES DIGITALS

LES COMPETÈNCIES DIGITALS

LES COMPETÈNCIES DIGITALS

La revolució tecnològica i el constant desenvolupament de les TIC ha canviat per complet la nostra manera de comunicar-nos, de formar-nos, d'accedir a l'oci, la cultura i fins i tot la nostra manera de relacionar-nos, etc.
 
És per això que la formació en competències digitals en l'ús de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) és un element vertebrador i transversal dels programes que la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital (DGLBD) desenvolupa.
 
Ser competent digitalment significa utilitzar les tecnologies digitals de manera crítica i segura en benefici del desenvolupament personal, social i professional. No ser-ho, per contra, suposa un seriós obstacle, un factor de desigualtat entre la ciutadania originat per diferències en el maneig de la tecnologia.
 
La DGLBD, en col·laboració amb altres òrgans de l'Administració Valenciana, ha elaborat la primera versió del Marc Valencià en Competències Digitals (DIGCOMP_CV), un document de referència on queden determinades les competències, els coneixements, les habilitats i les actituds necessàries per a ser competent digitalment.
 
La utilitat del DIGCOMP_CV no es limita les Administracions, amb ell s'estableix un llenguatge comú per a professionals de la formació, creadors de contingut i qualsevol altre agent o col·lectiu interessat en la formació en competències digitals.
 
En aquesta web posem a la seua disposició el DIGCOMP_CV, en versió PDF imprimible i en versió interactiva i accessible en línia, podent fer lliure ús d'ell.
 
Esperem que aquest document resulte de la seua utilitat i que s'unisca al nostre objectiu d'aconseguir la inclusió social de tota la ciutadania valenciana. 

DIGCOMP_CV en versió PDF imprimible i versió interactiva i accessible en línia

Listado documentos