Mai és tard per a viure millor

Mai és tard per a viure millor

Actualment, la població viu més anys i en millors condicions. Les dades de la Comunitat Valenciana mostren que la població major de 65 anys se situa per damunt del 19 %. Per això, és important que sumem esforços per a aconseguir que les persones majors tinguen accés al món digital i una participació significativa en aquest.

Posar el focus en les persones majors, posar a la seua disposició eines que els permeten obrir-se a les possibilitats que la tecnologia els ofereix i garantir la seua autonomia i independència a través de l'ús d'aquestes, passa també per trencar les barreres que els separen de l'ús de les tecnologies i millorar-ne la confiança en aquestes.

La campanya Mai és tard per a viure millor ha comptat amb la participació de veïns i veïnes de Beniardà, un xicotet municipi en risc de despoblació de la província d'Alacant.

L'objectiu que persegueix la Conselleria d'Innovació amb aquesta campanya és mostrar com la innovació i la tecnologia poden ajudar les persones de qualsevol edat a millorar la qualitat de vida i a integrar-se en l'era de la ciutadania digital.

Seguint l'estratègia creativa d'un fals documental, l'espot reuneix Lola (78), Manola (81) i Paca (90); tres persones reals, dones, majors i d'un entorn rural, perquè ens conten i, alhora aprenguen, per què les TIC poden ajudar-les a viure millor.

El punt de partida és localitzar què els fa sentir-se millor i com aconseguir-ho a través de la tecnologia. A partir d'aquest descobriment, poden arribar a aconseguir altres metes amb la tecnologia, com relacionar-se amb l'administració o demanar cita per al metge.

A partir d'un fet real, la celebració d'una revetla, l'espot descriu com les TIC poden ajudar-les davant la impossibilitat de celebrar un any més la trobada anual de la tercera edat dels habitants de la vall del Guadalest.

L'objectiu és mostrar que la connectivitat no són sols dades, sinó una eina al servei de les persones, que les fa felices i les integra, els aporta l'autonomia i la seguretat que són capaces d'enfrontar-se a un món radicalment diferent del que van conéixer quan eren joves.

Ja que Mai és tard per a viure millor. I, la tecnologia pot ajudar-te a aconseguir-ho?

Nunca es tarde para vivir mejor (subtitulado)

Nunca es tarde para vivir mejor (video)