Nota de premsa

Rafa Climent visita les instal·lacions de l'empresa Stalwart Overseas implantada a Elx amb el suport de la Conselleria d'Economia

23/11/2021
Rafa Climent visita les instal·lacions de l"empresa Stalwart Overseas implantada a Elx amb el suport de la Conselleria d"Economia

- Des que l'empresa va mostrar interés per la Comunitat en 2020, l'Ivace ha fet totes les gestions per a facilitar-ne la implantació
- Climent ha signat un conveni amb l'Ajuntament d'Orihuela per a impulsar l'atracció de projectes prioritaris d'inversióEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha desenvolupat aquest dimarts la seua agenda de treball al Baix Segura, amb la signatura d'un conveni a Orihuela per a dur a terme projectes prioritaris d'inversió i la visita a una empresa de capital indi implantada a Elx.

Rafa Climent s'ha reunit amb responsables de l'empresa Stalwart Overseas, amb seu a l'Índia, que s'acaba d'implantar a la Comunitat Valenciana després de les gestions i el suport de la Conselleria d'Economia Sostenible a través de l'Ivace. En la visita, l'han acompanyat l'alcalde d'Elx, Carlos González Serna, i la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra.

Rafa Climent ha destacat la importància d'"assolir la implantació i l'atracció de projectes empresarials que generen riquesa i llocs de treball i contribuïsquen a la recuperació econòmica, una de les nostres prioritats en l'acció de govern".
Stalwart Overseas forma part d'un grup empresarial familiar amb seu a l'Índia dedicat a la fabricació de productes de cuir i teixits.

El projecte de Stalwart Overseas a Espanya es va rebre en la unitat internacional de l'Ivace per mitjà d'ICEX-Invest in Spain, l'agost de 2020, un projecte que, al seu torn, van rebre des de l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a Bombai.

L'empresa va confirmar l'interés de començar a fabricar els seus productes de cuir i teixit a Espanya i va estar considerant alguns emplaçaments en diverses comunitats autònomes. Finalment, va ser la Comunitat Valenciana i, en concret, Elx (Alacant) l'emplaçament seleccionat tenint en compte la importància del sector manufacturer a la zona.

"Des del meu departament estem duent a terme actuacions que faciliten l'arribada i el desenvolupament de projectes a la Comunitat que generen riquesa i creen nous llocs de treball, i hem obert una línia de treball en col·laboració amb les corporacions locals per a accelerar al màxim els processos", ha assenyalat.

El conseller ha destacat el suport del Valencian Investment Desk i ha mostrat el seu agraïment a tot l'equip d'Ivace Internacional encarregat de l'atracció d'inversions, per la seua dedicació en tot el procés, amb l'assistència a l'empresa i la posada en contacte amb tots els agents i les entitats que en pogueren facilitar la implantació a la Comunitat.

També ha fet extensiu l'agraïment a l'Ajuntament d'Elx per la col·laboració per a assolir-ne finalment la implantació.

Conveni amb Orihuela

El conseller Rafa Climent i l'alcalde d'Orihuela, Emilio Bascuñana, han signat aquest matí el conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Economia Sostenible i el consistori de la ciutat per a impulsar els projectes empresarials declarats com a projectes prioritaris d'inversió.

Climent, que ha estat acompanyat per la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, s'ha mostrat molt satisfet per la signatura d'aquest conveni. "Amb l'Ajuntament d'Orihuela són ja 15 els consistoris que s'han adherit a aquest programa, amb el qual volem augmentar l'atracció de projectes empresarials al nostre territori que ajuden a generar riquesa, ocupació i que aporten beneficis de caràcter social o mediambiental", ha indicat.

"El punt d'acceleració a la inversió de la Generalitat, en col·laboració amb els punts d'inversió dels ajuntaments, col·laborarà per a reduir els terminis dels tràmits administratius dels projectes que es consideren prioritaris, ja que aporten un valor afegit a l'economia valenciana en l'àmbit social, mediambiental o d'innovació", ha explicat Climent.

Per al conseller, "la signatura d'aquesta mena de convenis suposa un pas més per a afavorir la col·laboració interadministrativa necessària entre totes les corporacions locals interessades en la implantació de projectes d'inversió, en els territoris respectius, i la resta d'organismes i departaments de la Generalitat amb competències en l'atracció de projectes empresarials".

Arxius relacionats