Nota de premsa

Economia anticipa les ajudes de 2022 per valor de 43 milions per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les pimes industrials

23/11/2021

- Destinades a pimes de diversos sectors considerats estratègics
- Se subvencionen costos per a inversions en actius materials, com la maquinària, i actius immaterials com ara patents, llicències o dissenys industrialsLa Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV) la convocatòria anticipada, per a l'exercici 2022, de les ajudes per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les pimes industrials de la Comunitat Valenciana de diversos sectors. El total de les ajudes ascendeix a 43 milions.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que, dins de la cinquena fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana, "hem anticipat tant com hem pogut aquestes ajudes per a donar suport a les empreses dels nostres sectors més estratègics en la recuperació econòmica i la modernització, per mitjà de la renovació de la maquinària, la millora de l'eficiència energètica o la innovació, perquè d'aquesta manera guanyen en qualitat i diferenciació de producte i, en general, en més competitivitat".

La secretària autonòmica d'Economia, Rebeca Torró, ha destacat que "la convocatòria anticipada visualitza l'aposta de la Generalitat pels sectors productius de la Comunitat Valenciana. L'augment, de nou, del pressupost -que arriba a un màxim de 43 milions d'euros- permetrà que la indústria valenciana continue millorant la competitivitat. Enguany es publica amb suficient temps perquè els empresaris puguen planificar les inversions".

Les ajudes es convoquen en règim de concurrència competitiva i van destinades a les pimes de la Comunitat Valenciana vinculades als sectors següents: sector de l'automoció, sector espacial i sector de l'aeronàutica; sectors de la biotecnologia, la producció audiovisual, la producció de videojocs, l'animació i la realitat augmentada i virtual; la indústria del cuir i del calcer; sectors de la ceràmica, el vidre i els materials de construcció no metàl·lics; sector de la fabricació d'envasos i embalatges; sector del joguet; sectors de la fabricació de fusta, mobles i aparells d'il·luminació; sectors del marbre, la pedra natural i els àrids; sector metal·lomecànic; sectors del paper i les arts gràfiques; sector del plàstic; indústria química; sector tèxtil, i sector de la valorització de materials.

Despeses subvencionables

Entre les despeses subvencionables hi ha els costos externs d'adquisició de maquinària, aparells, equips i altres actius materials directament vinculats a la producció, a condició que siguen necessaris per a implantar, millorar o modernitzar les línies de producció.

També podran rebre ajuda els costos de millores en maquinària, aparells, equips i altres actius materials precedents i que suposen un avanç substancial en l'eficiència energètica, la capacitat productiva, la seguretat industrial de l'empresa o la seguretat laboral de les persones que hi treballen.

A més, són subvencionables els costos externs d'adquisició, disseny a mida, implantació o posada en funcionament d'actius immaterials, com ara patents, marques, models d'utilitat i llicències de fabricació, dissenys industrials o de producte, així com el programari, les aplicacions o els desenvolupaments i les innovacions industrials que duguen a terme tercers per a l'empresa beneficiària, sempre que estiguen vinculats directament a la producció industrial.

Més informació en el DOGV: consulteu ací