Nota de premsa

Economia dona suport a la Cambra de Castelló per a la divulgació del congrés Qualicer 2022

14/09/2021
Economia dona suport a la Cambra de Castelló per a la divulgació del congrés Qualicer 2022

- Qualicer és el Congrés Mundial de la Qualitat del Taulellet i del Paviment Ceràmic
- Rafa Climent visita l'empresa valenciana Dolores CortésEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la divulgació de la XVII edició del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulellet i del Paviment Ceràmic, Qualicer.

Rafa Climent ha destacat el suport constant de la Conselleria al sector del taulellet i la indústria auxiliar d'aquest sector, "amb actuacions com el desenvolupament correcte del congrés Qualicer, consolidat com un esdeveniment de referència per a la indústria ceràmica a escala mundial".

La Conselleria d'Economia Sostenible, a través d'IVACE Internacional, destina 30.000 euros per a preparació, difusió i promoció de les actuacions relacionades amb la pròxima edició de Qualicer, prevista el febrer de 2022.
Per a Rafa Climent, parlar d'aquest congrés és parlar de qualitat, d'innovació i de novetats en un sector altament competitiu. "Qualicer ha reforçat el posicionament de Castelló com al bressol del sector del taulellet de la Comunitat Valenciana a escala internacional", ha indicat.

Entre les actuacions que reben suport a través d'aquest conveni figuren les tasques relatives a la preparació prèvia, la programació, la promoció i el desenvolupament correcte del congrés. Algunes activitats previstes consisteixen en el disseny i la remodelació de la imatge gràfica, l'actualització de la pàgina web, la traducció, l'adaptació del programa informàtic per a les inscripcions, l'organització de viatges i allotjament de les persones invitades, l'elaboració del programa i un llarg etcètera.

Per la seua banda, María Dolores Guillamón ha destacat la consolidació de Qualicer com a "l'esdeveniment de caràcter mundial en què es presenten les novetats més importants en la indústria del taulellet quant a fabricació, línies d'investigació, màrqueting, etc., la qual cosa suposa un estímul per al creixement del sector en la zona de la Plana".

Després de la signatura del conveni, Guillamón ha mostrat el seu agraïment "pel suport de la Conselleria a un sector tan important per a l'economia de la província de Castelló com és el del taulellet".

Qualicer és un fòrum internacional organitzat conjuntament per la Cambra de Comerç de Castelló i el Col·legi Oficial d'Enginyers Superiors Industrials, en què es donen cita fabricants de paviments i revestiments, maquinària i béns d'equip i frites, colors i esmalts. Aquest fòrum contribueix a unificar els esforços que s'estan duent a terme en el desenvolupament científic i tecnològic, així com en els usos i les aplicacions, i en la imatge de qualitat de la ceràmica espanyola a escala global.

Visita a Dolores Cortés

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha visitat aquest matí les instal·lacions de l'empresa Dolores Cortés, una firma amb més de 65 anys d'experiència en el sector de la moda de bany, en què disseny, qualitat i saber fer ofereixen al mercat un producte amb un elevat component creatiu.

Durant la visita, el conseller ?acompanyat per la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra? ha conegut tot el procés de fabricació que es desenvolupa íntegrament a les instal·lacions de Vila-real, que compten amb més de 4.000 metres quadrats de superfície i en les quals es realitza des del disseny fins a la comercialització, passant pel patronatge i la producció.

Rafa Climent ha destacat que aquesta empresa és "exemple del caràcter innovador i emprenedor del nostre teixit empresarial, amb una clara aposta per la sostenibilitat i l'obertura a l'exterior".

"La innovació està present en cada un dels processos; compta amb personal altament qualificat; la renovació tecnològica de les instal·lacions és constant, amb la incorporació de noves tecnologies, i la seua aposta per la sostenibilitat ha fet que obtinga l'acreditació OEKO-TEX des de fa més de 20 anys", ha destacat Climent.

Les peces de Dolores Cortés es distribueixen tant en el mercat nacional com en l'exterior, amb presència en més de quinze països.

Arxius relacionats