Nota de premsa

Més de 1.000 joves treballen per a garantir la seguretat de les platges de la Comunitat en el marc del programa 'Estiu segur'

23/07/2021

- El programa 'Estiu segur', finançat per la UE, es realitza en coordinació amb l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Turisme Comunitat Valenciana i Economia Sostenible
- Les contractacions, amb categoria d'auxiliar, corresponen als consistoris i són de tres mesosJa està en marxa el programa 'Estiu segur', a través del qual 1.000 joves en situació de desocupació han aconseguit treball com a auxiliars per a desenvolupar tasques que contribuïsquen a mantindre les mesures de seguretat necessàries per a reforçar la prevenció i evitar la transmissió de la COVID-19 a les platges de la Comunitat Valenciana durant aquest estiu.

Les subvencions d''Estiu segur', d'un import pròxim als 4,5 milions d'euros, compten amb el finançament de la Unió Europea a través dels fons REACT-EU en resposta a la pandèmia COVID-19.

Aquest programa es du a terme en coordinació amb l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Turisme Comunitat Valenciana i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Mitjançant la campanya 'Estiu segur' els ajuntaments amb platja, tant litoral com d'interior, han contractat 1.000 persones menors de 30 anys desocupades, que ja estan informant i vetlant per les mesures de prevenció de la COVID-19 a les platges de la Comunitat.

Així mateix, com a novetat enguany, també col·laboren en les tasques d'informació turística, ajuden en la prevenció d'ofegaments i estan en contacte amb la Policia Local i amb els llocs de coordinació dels serveis d'Emergències per a notificar les incidències.

Les persones contractades com a auxiliars de platges informen sobre les mesures de seguretat que garantisquen un estiu segur al nostre litoral. A més, per a moltes de les persones seleccionades és el seu primer lloc de treball, per la qual cosa aquest programa és important per a tindre una primera experiència laboral. Així mateix, desenvolupen qualitats que els beneficien per a millorar l'ocupabilitat, com el contacte directe amb les persones o la resolució de conflictes.

Les contractacions tenen una duració de com a mínim 3 mesos i s'han fet entre persones que figuraven inscrites en LABORA com a demandants d'ocupació, majors de 18 i menors de 30 anys, amb graduat en Educació Secundària Obligatòria i permís de conduir de tipus B. A més, tenien prioritat aquelles persones amb un nivell mínim de B1 d'anglés, francés, alemany o italià i més permanència en situació de desocupació.

D'aquesta manera, des de la Generalitat es continuen impulsant mesures per a continuar oferint noves oportunitats de treball a persones menors de trenta anys, que és un dels col·lectius més afectat en termes de desocupació per la crisi econòmica i sanitària. La taxa de desocupació de menors de 25 anys a la Comunitat Valenciana durant el primer trimestre de 2021 ha sigut de 41,28.

Per a optar a tots els programes de foment d'ocupació del Servei Públic d'Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana, és imprescindible estar inscrit/a en LABORA com a demandant d'ocupació. Més informació sobre com inscriure's, en l'enllaç consulteu ací.

Dels 71 municipis de la Comunitat Valenciana que tenen platja litoral o continental, 32 n'estan a València; 19, a Castelló, i 20, a Alacant. Cada consistori disposa d'un nombre mínim de 2 auxiliars i la resta del personal de què disposen s'ha assignat en funció de criteris com els quilòmetres de costa, el pes poblacional, les places hoteleres, el nombre de llavapeus o els trams de passarel·les.

D'aquesta manera, la ciutat de València compta amb un total de 68 auxiliars, mentre que Alacant en té 42 i Castelló de la Plana, 17. Altres localitats costaneres que tenen un nombre important d'auxiliars són Benidorm, amb 58; Dénia, amb 42; Cullera, amb 38; Peníscola, amb 37; Orpesa, amb 34, i Gandia i Oliva, amb 33 auxiliars.

Aquesta actuació es posa en marxa després dels bons resultats de les mesures que es van posar en marxa l'any passat, així com per la bona acollida per part dels ajuntaments i de les persones usuàries.

D'altra banda, en oferir aquests contractes als menors de 30 anys se segueix l'objectiu de reduir l'alta taxa de desocupació del col·lectiu juvenil, que si ja estava sent especialment elevada en els últims anys, s'ha vist agreujada encara més a causa de la pandèmia de COVID-19.