Nota de premsa

El Consell finança projectes d'inversions productives sostenibles en Ford amb 3.800.000 euros

23/07/2021

- Es donarà suport als projectes de desenvolupament experimental en el sector de l'automoció, com el prototip del nou vehicle CX482
- El conveni amb la Generalitat preveu actuacions innovadores amb impacte en les empreses i pimes de la Comunitat ValencianaEl Ple del Consell ha aprovat la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i Ford España SL.

La finalitat d'aquest acord, dotat amb 3.800.000 euros per a l'exercici 2021, és donar suport a les inversions productives sostenibles i els projectes de desenvolupament experimental i innovació en el sector de l'automoció.

L'acord finançarà la realització de projectes d'inversions productives sostenibles, és a dir, inversions per a millorar la protecció mediambiental i l'eficiència energètica en el procés de fabricació tant de vehicles de motor com motors.

Amb l'ajuda de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball es duran a terme, a més, projectes de desenvolupament experimental en el sector de l'automoció amb impacte en les empreses i pimes de la Comunitat Valenciana.

Això últim implica, per exemple, desenvolupament i validació de prototips de vehicles per a incorporar tecnologia híbrida i millora en les emissions; prototips d'un nou vehicle CX482; un nou procés innovador i prototips de bateries elèctriques per a vehicles; prototip d'una nova variant de motor, i noves tecnologies d'automatització per a la millora substancial en els processos de producció de vehicles i motors.

A més, l'acord preveu actuacions innovadores amb impacte en les empreses i pimes de la Comunitat Valenciana i el desenvolupament d'un sistema intel·ligent d'automatització de la producció, la logística i el manteniment de les línies de producció de la planta de muntatge.

Ford España SL és una empresa dedicada a la fabricació tant de vehicles de motor com de motors, que desenvoluparà projectes estratègics dirigits al desenvolupament experimental i la innovació en el sector de l'automoció, a més d'inversions productives sostenibles, dirigides, d'una banda, a la millora de l'eficiència energètica i la mediambiental vinculades al procés de fabricació de motors i de vehicles de motor.

Amb la posada en marxa d'aquests projectes es pretén millorar la competitivitat, l'eficiència industrial i la sostenibilitat econòmica i mediambiental; incrementar l'oferta de productes de més valor afegit, així com la transformació, l'optimització i la millora tecnològica dels processos existents que siguen decisius per a la continuïtat de l'activitat de la factoria i del sector de l'automòbil a la Comunitat Valenciana, com una planta de referència a escala europea.

Finalment, cal destacar també que l'execució dels projectes potenciarà la formació i l'ocupació, tant del personal de Ford España SL com el de les seues empreses proveïdores, i s'adquiriran qualificacions i coneixements nous com a conseqüència dels nous processos i les noves tecnologies desenvolupades.

Aquest conveni entrarà en vigor en el moment de la signatura i tindrà una duració que s'estendrà fins al 31 de desembre de 2021.