Nota de premsa

Labora posa en marxa una convocatòria per a contractar 1.600 menors de 30 anys en entitats locals

20/07/2021
Labora posa en marxa una convocatòria per a contractar 1.600 menors de 30 anys en entitats locals

- Avalem Joves Plus, dotat amb 30 milions d'euros, ofereix als ajuntaments la possibilitat de contractar durant 12 mesos persones menors de 30 anys inscrites en Labora com a demandants d'ocupació
- La convocatòria compta amb el finançament de la Unió Europea, a través del Programa operatiu de la Comunitat Valenciana-FSE i dels fons extraordinaris React-UELes entitats locals ja poden sol·licitar les ajudes de la convocatòria Empuju 2021 que s'ha publicat en la pàgina web de Labora, consulteu ací.

Aquest programa ofereix la possibilitat als ajuntaments d'accedir a una subvenció amb què contractar persones menors de 30 anys per un període de 12 mesos.

La convocatòria d'enguany ascendeix a 30 milions d'euros i es preveu que 1.600 joves puguen accedir a aquests contractes que permetran a les entitats locals comptar amb mitjans humans addicionals a fi de realitzar actuacions específiques en l'àmbit de les respectives competències.

El termini per a sol·licitar aquestes subvencions és de 10 dies hàbils a partir de l'endemà a la publicació de la convocatòria en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV).

Labora posa en marxa una nova edició d'aquesta actuació, que ja compta amb diverses convocatòries en els últims anys. De fet, des de l'any 2014 ja són més de 12.000 les persones joves que han pogut accedir a aquestes contractacions.

U de cada tres joves aconsegueix trobar ocupació

Les dades que recull Labora en aquest sentit reflecteixen els bons resultats que assoleix aquesta actuació, ja que al cap de sis mesos de concloure la participació en el programa el 34 % d'aquestes persones joves ha trobat treball, la qual cosa fa que esdevinga una eina eficaç amb què lluitar contra la taxa elevada de desocupació juvenil que, a causa de la pandèmia de COVID-19, s'ha vist encara més accentuada.

Per això, des de Labora i la Unió Europea es treballa perquè la dotació d'aquesta convocatòria es puga veure incrementada pròximament en 19 milions i que supere en total els 49 milions d'euros, que permetrien assolir 2.500 contractacions.

Aquesta convocatòria d'ocupació juvenil en entitats locals s'inscriu dins del programa 'Ajuda a la recuperació per a la cohesió i els territoris d'Europa' (React-UE), dotat amb 55.000 milions d'euros de fons addicionals posats a la disposició del Fons Social Europeu (FSE), 10.000 milions dels quals corresponen a Espanya i s'han repartit entre les diverses administracions per a executar-los a través dels programes operatius estatals i autonòmics.

El Programa operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana inclou un nou eix prioritari denominat React-UE amb un únic objectiu: afavorir la reparació de la crisi en el context de la pandèmia de COVID-19 i les conseqüències socials que se n'han derivat, i preparar una recuperació verda, digital i resilient de l'economia. Sota aquesta prioritat es concreten les accions que busquen donar suport a l'accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l'ocupació de qualitat.