Nota de premsa

L'Ivace reforça la seua activitat exterior amb nous formats virtuals

23/06/2021

- Aquesta segona quinzena de juny se celebren missions comercials virtuals a Mèxic, Ghana i Costa d'Ivori, i Països Bàltics
- L'Ivace ha adaptat les accions de promoció presencials a un format virtual mentre hi haja restriccions a la mobilitatL'Ivace manté la seua aposta per fer costat a les empreses valencianes en els mercats exteriors a través de nous formats virtuals que faciliten a les empreses conéixer noves oportunitats de negoci en mercats estratègics.

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que l'Ivace "ha adaptat els seus programes i accions a un format virtual des de l'inici de la pandèmia davant les restriccions a la mobilitat en els diferents mercats".

Durant aquesta segona quinzena de juny, concretament, l'Ivace celebra tres missions comercials virtuals a Mèxic, Ghana i Costa d'Ivori, i Països Bàltics. Totes elles multisectorials.

La vintena d'empreses valencianes participants coneixerà de primera mà les possibilitats de negoci que ofereixen aquests països a través de reunions amb empreses importadores i distribuïdores de cadascun d'aquests països.

María Dolores Parra ha assenyalat així mateix que per a l'últim trimestre de l'any l'Ivace ha previst el desenvolupament de diverses missions comercials presencials amb destinació a Polònia, l'Índia, Turquia i Azerbaidjan.

Oportunitats negoci

Mèxic destaca per la seua estratègica situació geogràfica i la seua extensa xarxa de Tractats de Lliure Comerç, entre ells amb la Unió Europea, que atorguen accés preferencial als mercats de 46 països.


A més, Mèxic és la segona economia a Iberoamèrica i dotzé importador mundial. Per als productes de la Comunitat Valenciana, Mèxic sobreïx com el primer destí a Amèrica Llatina i tercer en el continent americà.

Els Països Bàltics - Letònia, Lituània i Estònia - es troben entre les economies més competitives i segures del món, segons el Banc Mundial. Són xicotets estats amb polítiques liberals amb baixos índexs de corrupció i sistemes fiscals favorables, que des de la seua incorporació a la Unió Europea s'han beneficiat del suport dels fons europeus per a la millora de les seues economies.

Estats que han apostat per la innovació tecnològica i industrial, en oferir una estabilitat econòmica i financera que ha portat a moltes empreses europees a externalitzar els seus processos de negoci i I+D en aquests països.

Per part seua, Ghana i Costa d'Ivori ofereixen interessants oportunitats de negoci pel seu ràpid creixement, amb poblacions molt joves i amb perspectives de creixement econòmic mitjà per damunt del 3% en 2021 i pròxim a 4% en 2022, segons les previsions del Fons Monetari Internacional.

Ghana és el nové destí de la Comunitat Valenciana en el continent africà i el segon entre els països d'Àfrica subsahariana, a continuació de Sud-àfrica, amb un 10% del valor exportat a aqueixos països. Costa d'Ivori sobreïx com l'onzé destí de la Comunitat a Àfrica i el quart a Àfrica Subsahariana.