Nota de premsa

El Fòrum Connecta Labora de Torrent ofereix 86 llocs de treball i tallers d'orientació

07/06/2021

- Serà imprescindible sol·licitar cita prèvia en la web per a accedir a aquest esdeveniment
- Les persones inscrites podran accedir a tallers d'orientació laboral i ocupabilitatTorrent acollirà dimecres, 9 de juny, el Fòrum Connecta Labora amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania els serveis per a l'ocupació que ofereixen les administracions públiques valencianes. Dins d'aquest esdeveniment les persones inscrites podran realitzar entrevistes de treball per als 86 llocs de treball oferits, a més de realitzar diversos tallers orientats a millorar la seua ocupabilitat.

El Fòrum Connecta Labora és un espai de connexió entre les persones demandants d'ocupació i les empreses. Els fòrums tenen tres objectius principals: divulgar els serveis de Labora, acostar i posar en contacte les persones amb empreses i, finalment, dotar d'estratègies les persones assistents per a aconseguir una ocupació. Les activitats més destacades d'aquests esdeveniments són els tallers d'ocupació i les entrevistes de treball.

El fòrum serà inaugurat per directora general d'Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones; per l'alcalde de Torrent, Jesús Ros; per la presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal Horta Sud, Eva Ángela Sanz; per l'adjunta a la Secretaria d'Ocupació i Formació de CCOO, Carolina Sánchez, a més de pel secretari de València Sud i Interior, Javier Marqueda.
Per a garantir la seguretat de les persones assistents a l'esdeveniment es realitzarà en un format semipresencial, amb la finalitat de donar servei a la ciutadania dels municipis que formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud que desitgen realitzar una entrevista de treball, participar en un taller d'ocupació o resoldre els seus dubtes sobre els serveis que ofereix Labora en un sol clic i sense eixir de casa.

El fòrum presencial tindrà lloc en l'Antic Mercat, en la plaça de Colom, de 09.00 hores a 15.00 hores, mentre que de manera virtual la programació es prolongarà fins a les 18.00 hores de la vesprada. Per a participar-hi les persones interessades han d'inscriure's a través de la pàgina web www.connectalabora.com.

En aquest sentit, fins al moment, el Fòrum Connecta Labora de Torrent compta amb 93 inscripcions per a participar en els diferents tallers i sessions, com són els tallers d'orientació laboral i ocupabilitat, de cerca d'ocupació per internet, de com elaborar un currículum amb la seua carta de presentació o de simulació d'entrevistes de treball, entre altres.
D'altra banda, en el Fòrum Connecta Labora de Torrent un total de 22 empreses dels municipis que formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud realitzaran entrevistes de treball per a cobrir els 86 llocs de treball oferits; algunes estaran de manera presencial en el Fòrum, mentre que altres optaran per la cerca de candidats a través del fòrum virtual per a cobrir els perfils d'ocupació que s'ofereixen a través de la web del Fòrum Connecta Labora de Torrent. Entre les empreses participants estaran: Addeco, Leroy Merlin i Transvia, entre altres.

En el model virtual del Fòrum destaca la taula redona 'Ocupació i formació'. A més, s'han programat sessions 'en línia' sobre els serveis que ofereix Labora que estaran ateses per personal especialitzat per a resoldre en directe tots els dubtes dels participants en el fòrum virtual. També podran accedir a onze tallers i píndoles formatives sense eixir de casa. Així mateix, es realitzarà una sessió sobre les iniciatives que es duen a terme des del Fons Social Europeu en matèria d'ocupació.

Labora i la Conselleria d'Economia Sostenible han représ els fòrums Connecta Labora amb un model semipresencial per tota la Comunitat Valenciana per a facilitar a la ciutadania la cerca de treball i fer més pròxims els serveis d'ocupació que ofereix l'Administració pública.

Les sessions consistiran en seminaris web que s'emetran mitjançant la plataforma Zoom. Algunes d'elles seran la presentació dels serveis de Labora, una sessió serà sobre formació i tallers relacionats amb la cerca d'ocupació. Les gravacions permetran l'accés de les persones participants a una sèrie de vídeos que podran visualitzar quan elles trien. Finalment, els fòrums consistiran a posar en contacte el públic amb el personal de Labora per a la resolució de dubtes o assessorament.

A més del fòrum de Torrent, els pròxims fòrums tindran lloc a Alacant (16 de juny) i Elx (30 de juny).
S'han habilitat diferents zones en els fòrums Connecta Labora per a garantir la seguretat. S'han dissenyat cinc zones: la zona d'entrevistes, els tallers de formació, la zona de simulació d'entrevistes de treball, la zona aula TIC i un set de gravació de videocurrículums. Totes les zones s'han dissenyat per a garantir 1,5 metres de separació entre els participants i s'han instal·lat mampares per a protegir totes les persones de la COVID-19.

Zona d'entrevistes

Aquests espais comptaran amb mampares de seguretat, gel hidroalcohòlic en cada taula i neteja del mobiliari en finalitzar cada entrevista. Aquestes entrevistes es realitzaran amb cita prèvia per a evitar les aglomeracions.

També existirà un taulell que oferirà assessorament laboral amb la finalitat d'ajudar a preparar la seua entrevista i triar les ofertes que més s'adapten al seu perfil professional. Finalment, les entrevistes de treball estaran complementades amb entrevistes de treball virtuals.

D'aquesta manera, aquelles persones o empreses participants que no puguen acudir als fòrums Connecta Labora podran participar en aquestes.

Fòrum virtual

Garantint les mesures de seguretat i amb l'objectiu d'oferir els fòrums Connecta Labora al major nombre de persones possible, s'ha dissenyat un esdeveniment virtual per a evitar aglomeracions i afavorir les entrevistes entre participants i tècnics de Labora. A través d'un seminari web una persona dinamitzarà les intervencions i introduirà les preguntes del públic.