Fons europeus

Fons europeus

El Consell Europeu, amb la finalitat de pal·liar els efectes de la crisi social i econòmica creada per la pandèmia del coronavirus, va aconseguir el 21 de juliol de 2020 un acord per a la posada en marxa del programa europeu Next Generation EU, que constitueix el major instrument temporal d'estímul mai finançat per la Unió Europea, i el muntant de la qual ascendeix a un import de 750.000 milions d'euros (a preus constants de 2018).

La iniciativa Next Generation EU està composta pels següents programes:

  • Mecanisme per a la Recuperació i Resiliència (MRR), ajudarà als 27 estats membres, a través de transferències directes i préstecs, per a incrementar les inversions públiques i escometre reformes que contribuïsquen a la recuperació de l'economia i l'ocupació. Estarà dotat amb 672.500 milions d'euros, que representen quasi el 90% dels fons Next Generation.
  • React EU, nova iniciativa, dotada amb 47.500 milions d'euros, que continua i amplia les mesures de resposta i reparació de la crisi. Aquests recursos s'executaran a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Fons Social Europeu (FSE) i el Fons d'Ajuda Europea per a les Persones Més Desfavorides (FEAD).
  • A més d'aquests dos nous programes, Next Generació aportarà finançament addicional a programes ja existents: Fons de Transició Justa, Programa Invest EU, Resc EU, Desenvolupament Rural, Horitzó Europa.

MESURES ANTIFRAU

DIRECTOR O DIRECTORA DE PROGRAMA

  • Convocatòria per al lloc de Director o directora de programes per a la gestió dels Fons Europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i els organismes públics IVACE i LABORA Servei Valencià d'Ocupació

ACTUACIONS FINANÇADES

RECURSOS