Fons europeus - Conselleria de Innovación, Industria, Comercio y Turismo
Fons europeus
El Consell Europeu, amb la finalitat de pal·liar els efectes de la crisi social i econòmica creada per la pandèmia del coronavirus, va aconseguir el 21 de juliol de 2020 un acord per a la posada en marxa del programa europeu Next Generation EU, que constitueix el major instrument temporal d'estímul mai finançat per la Unió Europea, i el muntant de la qual ascendeix a un import de 750.000 milions d'euros (a preus constants de 2018).
La iniciativa Next Generation EU està composta pels següents programes:
- Mecanisme per a la Recuperació i Resiliència (MRR), ajudarà als 27 estats membres, a través de transferències directes i préstecs, per a incrementar les inversions públiques i escometre reformes que contribuïsquen a la recuperació de l'economia i l'ocupació. Estarà dotat amb 672.500 milions d'euros, que representen quasi el 90% dels fons Next Generation.
- React EU, nova iniciativa, dotada amb 47.500 milions d'euros, que continua i amplia les mesures de resposta i reparació de la crisi. Aquests recursos s'executaran a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Fons Social Europeu (FSE) i el Fons d'Ajuda Europea per a les Persones Més Desfavorides (FEAD).
- A més d'aquests dos nous programes, Next Generació aportarà finançament addicional a programes ja existents: Fons de Transició Justa, Programa Invest EU, Resc EU, Desenvolupament Rural, Horitzó Europa.
MESURES ANTIFRAU
- CIICT_Juny 2024
- CESSPCT_2023
- CIUCSD_2023
- Bústies de denúncia:
- Bústia per a denúncies davant la Inspecció General Serveis: A través d'estos tràmits, pot comunicar a la Inspecció General de Servicis qualsevol presumpta irregularitat o mala pràctica relacionada amb l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic instrumental.
- Confident-GVA: És el canal telemàtic anònim per a la presentació, davant la Inspecció General de Servicis (IGS), de denúncies d'irregularitats i males pràctiques relacionades amb la Generalitat o el seu sector públic instrumental, que la seua posada en marxa es va ordenar mitjançant la Resolució de 21 de desembre de 2022, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. Este sistema respon al que es disposa en l'article 32.3 de la Llei 22/2018, de 6 de novembre, d'Inspecció General de Servicis i del sistema d'alertes per a la prevenció de males pràctiques en l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic instrumental, establint un canal segur i accessible que garantirà la confidencialitat i la protecció dels qui ho utilitzen. La Generalitat garantix la privacitat i confidencialitat de la informació transmesa a través d'este canal, mitjançant mecanismes de xifratge, de manera que s'impossibilita qualsevol accés per part de persones o entitats alienes a la IGS.
- Canal de denúncies del Servei Nacional de Coordinació Antifrau: Habilitat per a la comunicació d'informació sobre fraus o irregularitats que afecten fons europeus, que disposa d'un apartat específic relatiu al MRR.
- Bústia per a denúncies davant l'Agència Valenciana Antifrau: Esta Bústia de Denúncies respon al mandat arreplegat en la Llei 11/2016, de 28 de novembre, de la Generalitat, de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana, d'establir procediments i canals per a la formulació de denúncies, per part de persones, col·lectius o entitats, que garantisquen l'estricta confidencialitat del denunciant que així ho desitge, així com de crear l'oficina virtual de l'empleat públic.
- Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF): Qualsevol persona pot informar l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau de sospites de frau o corrupció que afecten els interessos financers de la Unió Europea, de manera anònima, mitjançant el sistema de notificació de fraus.
- Fiscalia Europea: La Fiscalia Europea és competent per a enjudiciar delictes que afecten els interessos financers de la UE. Es tracta d'actes intencionats — els denominats «delictes PIF», com a frau, corrupció, blanqueig de capitals i malversació — que poden tindre un impacte negatiu en els diners dels contribuents de la UE. Els delictes PIF es relacionen en la Directiva (UE) 2017/1371, transposada per la legislació nacional.
- Instruccions per a la gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Conselleria
- Formularis de declaració responsable:
- Absència de conflicte d'interessos (DACI) [DEDACIEU]
- Ajudes de MINIMIS [MINIMEU]
- Cessió i tractament de dades [DECDATEU]
- Compromís de compliment de principis transversals [DECOMPEU]
- Cessió de drets per a la lluita contra el frau [DECFRAEU]
- Compliment del principi DNSH "No causar un perjudici significatiu" [DECPEREU]
- Portal de Transparència
DIRECTOR O DIRECTORA DE PROGRAMA
- Convocatòria per al lloc de Director o directora de programes per a la gestió dels Fons Europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i els organismes públics IVACE i LABORA Servei Valencià d'Ocupació
- Bases de la convocatòria (DOGV núm. 9568, 04/04/2023)
- Oferta d'ocupació. Etapa actual
ACTUACIONS FINANÇADES
- Ajudes destinades al Programa de modernització del comerç: Inversions Fons Tecnològic. Associacions
- Ajudes destinades al Programa de modernització del comerç: Inversions Fons Tecnològics. Pimes
- Ajudes destinades al reforç de la connectivitat en polígons industrials i centres logístics
- Ajudes destinades a l'emissió de bons digitals per a col·lectius vulnerables
- Ajudes destinades a accions de millora de les infraestructures de telecomunicacions en edificis
- Ajudes destinades a accions de capacitació digital de la ciutadania