Logo Generalitat


L'Ivace protegeix la Primera Trobada Clients-Proveïdors de la Comunitat Valenciana dirigida a potenciar les relacions comercials de proximitat

  • Hi participen 9 associacions empresarials adherides a la CEV
  • Climent destaca el paper de les associacions com a intermediàries i impulsores de la innovació entre les pimes

(10/01/2022) - Hi participen 9 associacions empresarials adherides a la CEV
- Climent destaca el paper de les associacions com a intermediàries i impulsores de la innovació entre les pimesEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha presentat a Alacant la Primera Trobada Clients-Proveïdors d'àmbit autonòmic, que se celebrarà a Ibi el pròxim 24 de febrer, amb la participació d'associacions i federació empresarials, el suport de l'Ivace i la col·laboració de la CEV.

Aquesta trobada va començar en 2017 de la mà de COEVAL, FEDAC i IBIAE, amb un èxit de participació que ha motivat que en 2022 els promotors li hagen volgut donar un enfocament autonòmic incorporant-hi més entitats.

En aquesta Primera Trobada Autonòmica Clients-Proveïdors participen l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), l'Associació d'Empresaris de la Vega Baja (ASEMVEGA), el Cercle Empresarial d'Elx i Comarca (CEDELCO), el Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), la Confederació Empresarial de la Vall d'Albaida (COEVAL), la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES), la Federació Empresarial Alcoià-Comtat (FEDAC), l'Associació de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana (FECAP) i l'Associació d'Empresaris d'Ibi i Comarca (IBIAE).

Per al responsable d'Economia, "tant les associacions empresarials com els clústers són els millors intermediaris per a impulsar la innovació entre les petites i mitjanes empreses, així com un suport important en els seus processos de creixement i de reinventar-se".

En aquest sentit, Climent ha defés la "necessitat i el benefici que comporta que tots els agents implicats en la millora competitiva del teixit industrial de la Comunitat Valenciana ens coordinem i cooperem per a generar sinergies i un full de ruta sòlid en matèria de reindustrialització".

Objectiu: potenciar oportunitats de negoci

Les 9 entitats d'àmbit comarcal, integrades en la CEV, han llançat aquesta important iniciativa amb l'objectiu de potenciar les oportunitats de negoci entre empreses de la Comunitat Valenciana, basades en la proximitat i en el fet de millorar l'impacte de les relacions comercials en el creixement socioeconòmic dels seus territoris.

D'aquesta manera, empreses que conviuen en un mateix territori podran descobrir col·laboradors, proveïdors o clients amb els quals poder començar una relació empresarial amb menys cost logístic i més generació d'ocupació i riquesa en la seua comarca.
Per a Rafa Climent, abans d'arribar al consumidor final és necessari incrementar i enfortir els llaços de les relacions client-proveïdor de cada procés.

"És important -ha assenyalat- especialitzar-se en les tasques que generen competitivitat, no sols en costos, sinó en tot el que suposa diferenciació i valor afegit, com és la I+D+i, el capital humà o el capital organitzatiu."

"Per això estic convençut que enfortint els sistemes de valor, enfortim els avantatges de la nostra indústria i, també, de la qualitat dels serveis vinculats a aquesta indústria", ha indicat.

Per la seua banda, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha afirmat que "aquesta jornada és important per dos motius: d'una banda, perquè un dels nostres objectius principals és reivindicar el paper de les associacions territorials i impulsar-ne la creació, i d'una altra, per la necessitat d'estretir les relacions de proximitat entre empreses de la Comunitat Valenciana, com hem vist durant la pandèmia".

El president de la Comissió d'Assumptes Comarcals i Àrees Empresarials de la CEV i president de COEVAL, Javier Cabedo, ha indicat que "tenim tendència a buscar clients i proveïdors molt lluny, quan de vegades els tenim molt prop". A més, Cabedo ha assenyalat que aquesta línia de treball de connexió intersectorial d'empreses és un eix de la Comissió d'Assumptes Comarcals i Àrees Empresarials de la CEV, que ell mateix presideix.

L'exposició del funcionament de les jornades ha anat a càrrec d'Héctor Torrent, gerent d'IBIAE, qui ha afegit que tota la informació i l'accés per a inscriure-s'hi estarà disponible en el web propi de l'esdeveniment a partir de hui mateix.

Torrent ha destacat que "amb aquesta iniciativa pretenem solucionar el fet que, moltes vegades, empreses que estan molt prop no es coneixen, i, a més, aquestes podran diversificar el seu mapa de proveïdors, la qual cosa cada vegada és més important".

Trobada Clients-Proveïdors del 24 de febrer

El funcionament de la jornada consistirà en l'organització prèvia de reunions entre potencials clients i proveïdors que es troben molt pròxims, sense cap tipus de cost per a cap de les dues parts i amb l'assistència lliure per a qualsevol empresa de la Comunitat Valenciana, prèvia inscripció.
Els participants podran exposar els productes que fabriquen o els serveis que ofereixen als clients que hi puguen estar interessats.
Les empreses interessades s'hi podran inscriure per mitjà dels webs dels organitzadors. En la inscripció hauran d'indicar els seus interessos de negoci, i des de l'organització els enviaran la seua agenda específica de trobades.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat