Logo Generalitat


L'Ivace dona suport a Aitex en el desenvolupament de tècniques revolucionàries d'encapsulació sostenible per al sector de la cosmètica

  • S'ha desenvolupat un vel de nanofibres amb un polímer biodegradable i sostenible per a la protecció dels principis actius cosmètics
  • Júlia Company: 'Apostem per potenciar i facilitar la inversió privada en R+D+I per a aconseguir la transformació del model productiu'

(07/01/2022) - Júlia Company: "Apostem per potenciar i facilitar la inversió privada en R+D+I per a aconseguir la transformació del model productiu"


L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), en el marc de les seues ajudes dirigides a impulsar la investigació dels centres tecnològics de la Comunitat Valenciana i transferir el seu coneixement al teixit industrial, ha donat suport a l'Institut Tecnològic del Tèxtil (Aitex) en un projecte revolucionari en el sector de la cosmètica.

L'objectiu d'aquesta investigació, desenvolupada pels laboratoris de cosmètica d'Aitex, és oferir un producte d'ús cosmètic que permeta conservar les propietats del retinol (també conegut com a vitamina A), el qual és altament inestable perquè es degrada fàcilment en contacte amb la llum i s'oxida molt ràpidament al contacte amb l'aire.

Per a aconseguir-ho, s'ha desenvolupat un vel de nanofibres amb un polímer biodegradable i sostenible per a la protecció dels principis actius cosmètics.

Aquest vel conté retinol que ha sigut obtingut mitjançant la tecnologia d'electrofilatura per a ser utilitzat com a producte d'ús dèrmic o cosmètic a fi d'oferir un tractament eficaç sobre la pell.

La tecnologia de l'electrofilatura permet el desenvolupament d'un producte molt nou i atractiu de cara a l'usuari final com són les màscares i els pegats facials de nanofibres amb components rics en actius, lliures de conservants i altres additius estabilitzadors.

L'ús continuat del vel de nanofibres ofereix un avantatjós efecte refermant, antienvelliment i hidratant, el qual ha sigut testat sobre fibroblastos dèrmics humans normals (NHDF) durant 24 hores.

Júlia Company, directora general de l'Ivace, ha destacat l'alt potencial en R+D que té el centre tecnològic, que els permet tindre la capacitat de posar en marxa solucions a mida de manera ràpida i eficient, com és el cas d'aquest servei dirigit a la indústria cosmètica.

En aquest sentit, Company ha assenyalat que, des de la Conselleria d'Economia Sostenible, per mitjà de l'Ivace, "seguirem potenciant i facilitant inversió privada en R+D i en innovació com a instrument clau per a la transformació del model productiu".

Un altre dels objectius a futur que s'ha fixat l'Ivace és reforçar la col·laboració publicoprivada "i un bon exemple d'això és la col·laboració Ivace-Redit-instituts tecnològics, per a crear un model productiu basat en el coneixement, la investigació i el desenvolupament innovador".

Sector de la cosmètica

El sector de la cosmètica presenta un alt potencial de creixement, a més d'un continu canvi, ja que el que atreia els consumidors ahir pot ser que hui estiga quedant desfasat i demà perda el seu valor. Es tracta, per tant, d'un mercat molt dinàmic en el qual totes les innovacions estan en increment.

Actualment s'observa una creixent demanda, per part dels consumidors, de substàncies naturals funcionals, a més de nous materials sostenibles i respectuosos amb el medi ambient que transmeten al producte característiques úniques. Per això, el desenvolupament de productes que complisquen tots aquests requisits suposa un important repte tecnològic.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat