Nota de premsa

LABORA obri la inscripció per a 90 cursos gratuïts dirigits a persones desocupades

07/04/2021

- Hi haurà un màxim de 10 persones inscrites per classe per a garantir les mesures anti-COVID; 900 en tota la Comunitat
- La majoria de les accions formatives permeten que l'alumnat obtinga una titulació oficial que l'acredita com a professional d'aquest sectorEl Servei Valencià d'Ocupació i Formació, LABORA, ha obert el termini d'inscripció per als cursos de formació 2021, amb prop de 90 cursos gratuïts de formació per a persones desocupades. En cada curs podrà haver-hi un màxim de 10 persones inscrites, per a garantir les mesures anti-COVID.

Les persones desocupades inscrites en LABORA poden sol·licitar ja una plaça en aquella oferta formativa que més els interesse per a millorar el seu currículum. Per a fer-ho, hauran d'accedir a Punt LABORA a través de l'apartat de Formació. A més, es pot accedir-hi a través de l'app GVA Punt LABORA.

Per a seguir fàcilment aquests passos, LABORA disposa d'un tutorial en el seu canal de YouTube: 'Com m'inscric en un curs de formació de LABORA' (consulteu ací). No obstant això, el personal orientador de LABORA atén les persones que tinguen dubtes, tant per a formalitzar la inscripció com per a conéixer quins continguts s'adapten més al seu perfil professional. La sol·licitud per a rebre assessorament personalitzat es pot tramitar de manera senzilla a través de la web seleccionant l'opció 'Cursos de formació'.
(consulteu ací).

Labora Formació

Els cursos tindran lloc en els Labora Formació, que són centres dedicats a l'ensenyament especialitzat en formació professional per a l'ocupació, amb seus a Alacant, Aldaia, Benicarló, Castelló, Catarroja, Elda, Elx, Gandia, Ontinyent, Orihuela, Paterna, Picanya i València.

En aquests centres s'imparteixen diversos cursos amb què es poden obtindre certificats de professionalitat. LABORA disposa d'un canal de YouTube amb diversos vídeos en què explica la importància d'aquests centres com a suport a la ciutadania per a completar la seua formació i garantir-ne l'accés al mercat laboral (consulteu ací).

Models de cursos

Entre els cursos que hi ha, destaquen aquells orientats a treballs d'atenció al públic, com ara venda de productes i serveis turístics. També s'hi ofereixen cursos destinats a formació en perruqueria, instrucció de ioga, treballs de fusteria i moble, manteniment de sistemes elèctrics o muntatge de sistemes domòtics i classes d'idiomes en els diversos nivells de perfeccionament, com ara anglés o alemany.

Així mateix, s'hi imparteixen cursos dirigits a persones amb intenció d'emprendre, com ara posicionament web i màrqueting digital en cercadors o gestió administrativa i financera del comerç internacional.

També es destina formació a altres sectors especialitzats, com el culinari, amb sommelieria, així com altres cursos de perfeccionament, com ara operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles o operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics.

Les persones desocupades que no puguen accedir a aquests cursos per falta de formació bàsica, poden accedir a les proves que acrediten les competències clau i així optar a aquestes titulacions certificades.

Una formació a mida per a cada territori

Els cursos de formació de LABORA estan adaptats a les necessitats de cada territori. Així, cada any, es realitza una detecció de necessitats formatives amb l'objectiu d'oferir cursos que siguen útils a les persones desocupades i s'adeqüen a la realitat del mercat laboral valencià.

En total, la Conselleria d'Economia Sostenible, a través de LABORA, oferirà al voltant de 90 cursos que podran beneficiar 900 persones. La formació es farà exclusivament en els centres propis de LABORA, denominats Labora Formació. La majoria de les accions formatives oferides permeten que l'alumnat obtinga un certificat de professionalitat oficial que n'acredita la capacitació per a l'exercici de la seua professió. Aquesta classe de certificats són especialment valuosos per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats.