Nota de premsa

Nomdedéu valora amb precaució la disminució de la desocupació per la incertesa en l'evolució de la pandèmia

06/04/2021

- La Comunitat Valenciana és la segona autonomia de l'Estat amb una reducció superior de la desocupació en termes absoluts, una millora que també s'ha traduït amb un increment de 4.075 persones afiliades a la Seguretat Social
- LABORA posarà en marxa un nou programa d'ajudes per a la contractació de dones desocupadesEl secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat aquest dimarts les xifres de desocupació registrades el mes de març a la Comunitat que ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social, de les quals es desprén que 8.897 persones han deixat d'estar inscrites en el Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

El director general de LABORA ha assenyalat que des del Consell es valoren "aquestes xifres indubtablement positives amb molta precaució". "Ens trobem encara en un període d'incertesa, en què l'impacte i les restriccions per la pandèmia continuen afectant l'economia i l'ocupació", ha indicat.

Nomdedéu ha destacat que la Comunitat és la "segona autonomia de l'Estat amb més reducció de la desocupació en termes absoluts, una millora que també s'ha traduït amb un increment de 4.075 persones afiliades a la Seguretat Social".

El responsable d'Ocupació ha detallat que les dades han sigut favorables en tots els sectors econòmics, menys en l'agricultura, amb la construcció (- 2,49 %), els serveis (-2,36 %) i la indústria (-1,53 %) que lidera la reducció de la desocupació.

D'altra banda, Nomdedéu ha destacat que aquest mes les dones s'han vist menys beneficiades, amb una reducció de la desocupació de quasi la meitat de la registrada en homes (-1,34 % vs. -2,81 %).

Per aquesta raó, el secretari autonòmic d'Ocupació ha avançat que des de la Generalitat i des de LABORA continuaran amb iniciatives "per a enfortir les nostres polítiques d'ocupació". En aquest sentit, ha avançat que LABORA posarà en marxa un nou programa d'ajudes per a la contractació de dones desocupades.

Finalment, ha indicat que des del Consell es continua treballant per a impulsar un canvi de model productiu que ens permeta garantir una ocupació més estable i de més qualitat en el futur.

Arxius relacionats