Nota de premsa

Economia convoca les ajudes per a les associacions empresarials del Pla de la indústria valenciana amb un total d'1,8 milions d'euros

23/02/2021

- Aquesta convocatòria complementa la que es va publicar el 10 de febrer passat, destinada als sectors industrials estratègics i dotada amb 42 milions d'euros
- L'ajuda consistirà en una subvenció del 90 % de les despeses i el termini per a presentar les sol·licituds començarà el pròxim 26 de febrerLa Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha llançat una nova convocatòria d'ajudes d'1,8 milions d'euros per a donar suport a plans d'industrialització sostenible que desenvolupen les associacions empresarials sectorials i les agrupacions empresarials innovadores de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que aquesta convocatòria d'ajudes complementa la publicada el 10 de febrer passat, que comptava amb un pressupost de 42,1 milions d'euros per a les pimes industrials de la quarta fase del Pla estratègic de la indústria valenciana (PEIV 2018-2023).

Aquestes subvencions, que s'han publicat aquest dimarts en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV), també formen part de la quarta fase d'implantació del PEIV 2018-2023.

Així, estan destinades a les associacions empresarials del sector calcer; ceràmic; metal·lomecànic; tèxtil; joguet; marbre-pedra natural i àrids; fusta-moble i il·luminació; químic; automoció; plàstic, envasos i embalatge; productes infantils; paper i arts gràfiques; valorització de residus; energia, i els sectors emergents de la biotecnologia, la producció audiovisual i la producció de videojocs.

Actuacions subvencionables

Tal com recull l'ordre del DOGV, cada un d'aquests sectors comptarà amb una dotació pressupostària de 106.000 euros per a subvencionar actuacions que s'emmarquen en alguna de les tipologies prioritzades en el PEIV, entre les quals es troben la innovació (millora de la gestió de la innovació, reconversió de processos productius, transferència de coneixement i vigilància tecnològica); la indústria 4.0 (transformació digital), i la internacionalització i la cadena de valor (promoció exterior, prospecció de mercats globals, màrqueting digital, economia circular, 'Green Deal' i els Objectius de Desenvolupament Sostenible).

Així mateix, preveu les accions de formació i talent (FP Industrial, formació en centres de treball i FP Dual; bases de dades de professionals formats, i accions formatives) i cooperació (consorcis de cooperació i col·laboració entre empreses).

El pressupost mínim subvencionable del pla d'actuació serà de 10.000 euros, IVA exclòs. L'ajuda consistirà en una subvenció del 90 % de les despeses que es consideren com a subvencionables.

Termini sol·licituds

El termini per a presentar les sol·licituds començarà el pròxim 26 de febrer i conclourà el 26 de març de 2021, els dos dies inclosos.

La presentació es farà obligatòriament a través del tràmit telemàtic dissenyat per a aquestes ajudes. Les entitats sol·licitants trobaran les instruccions per a omplir electrònicament la sol·licitud general de subvenció en la web consulteu ací, en l'enllaç 'Instruccions'.

L'entitat podrà buscar el tràmit telemàtic específic en el Catàleg de serveis públics interactius de la Generalitat a través de la seu electrònica (consulteu ací) o accedir-hi directament en l'apartat 'Incentius i ajudes' en matèria d'indústria i R+D+I de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l'enllaç següent: consulteu ací.