Nota de premsa

Climent: 'Comptar amb una indústria sòlida és imprescindible per a la transformació del nostre model de desenvolupament en una economia sostenible'

23/02/2021
Climent: "Comptar amb una indústria sòlida és imprescindible per a la transformació del nostre model de desenvolupament en una economia sostenible"

- El conseller reivindica que les regions lideren l'administració dels fons de recuperació europeus perquè "poden donar millor resposta als sectors i les empreses dels seus sistemes productius locals"
- Rafa Climent inaugura el seminari 'Iniciatives regionals per a la reindustrialització europea: l'estratègia valenciana', que ha tingut lloc amb motiu de la Setmana de la Indústria a EuropaEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat que "comptar amb una indústria sòlida és una condició imprescindible per a la transformació urgent del nostre model de desenvolupament en una economia sostenible, especialment en el context de la recuperació post-COVID".

Per això, "hem d'abordar l'escenari de reconstrucció que tenim davant de nosaltres també com una oportunitat per a impulsar la política industrial", ha assegurat.

Rafa Climent ha inaugurat el seminari 'Iniciatives regionals per a la reindustrialització europea: l'estratègia valenciana', que han organitzat la Conselleria d'Economia, l'oficina de la Generalitat Europe Direct de la Comunitat Valenciana i l'Oficina del Consell a Brussel·les, en el marc de la Setmana de la Indústria a Europa.

En aquest esdeveniment s'han presentat estratègies i oportunitats, tant europees com regionals, per a impulsar la transformació productiva sostenible des del punt de vista econòmic, mediambiental i social.

En aquest sentit, pel que fa als fons europeus de recuperació NextGenerationEU, el conseller ha reivindicat que "les administracions regionals són les que han de liderar l'administració d'aquests fons en les polítiques industrials, perquè puguen donar millor resposta a les necessitats dels sectors i les empreses que se n'agrupen en els sistemes productius locals".

Rafa Climent també ha afirmat que "la Comunitat Valenciana i les seues empreses han demostrat capacitats extraordinàries durant la pandèmia i estan plenament capacitades per a presentar projectes tractors orientats a una indústria d'alt valor afegit, digital i verda, i mereixedores de rebre fons de recuperació".

Per la seua banda, la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Rebeca Torró, ha manifestat que "l'estratègia de reindustrialització és just el que ha de fer la Unió Europea en aquest moment". Entre "tots hem de ser capaços d'arribar a consensos que establisquen camins comuns per a definir una estratègia conjunta que definisca com volem que siga la nostra indústria".

Segons Torró, "hem de treballar amb objectius que milloren la nostra sostenibilitat i competitivitat i incidir en tres vectors, com ho són la transformació ecològica com a estratègia de creixement, la transformació digital com a estratègia de modernització de les nostres empreses i la capacitat d'influència europea en la resta del món, per a establir la fortalesa del seu mercat únic en les estratègies comercials".

La secretària autonòmica ha instat a reformular els plantejaments d'un sector, l'industrial, que significa el 20 % de l'economia de la UE i dona treball a 35 milions de persones.

Jornada Dia Europeu de la Indústria

La Setmana de la Indústria a Europa (EU Industry Week 2021) organitza la quarta edició del 23 al 26 de febrer i amb aquest esdeveniment que ha tingut lloc aquest dimarts a la Comunitat Valenciana es pretén facilitar i identificar les iniciatives amb capacitat tractora i ajustar-les a les prioritats europees.

A més, en la trobada s'han donat a conéixer les estratègies i les iniciatives regionals amb què es pretén intercanviar informació rellevant per a reforçar les oportunitats europees.

L'esdeveniment ha comptat amb la participació de representants de la Comissió Europea que han explicat a les persones assistents les noves oportunitats que estan a la seua disposició en aquest nou marc europeu, com, per exemple, la nova estratègia industrial europea i el programa 'Single Market', entre altres.

Per part de la Generalitat, a més del conseller també han participat la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Rebeca Torró, i el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu.

Quant a la Comunitat Valenciana, s'han pogut conéixer de primera mà les estratègies d'àmbit regional que la Generalitat està impulsant per a la recuperació del teixit industrial.