Nota de premsa

Climent visita dos cooperatives a Elda i Villena i destaca la importància del cooperativisme i l'economia social a l'Alt Vinalopó

19/05/2016
Climent visita dos cooperatives a Elda i Villena i destaca la importància del cooperativisme i l"economia social a l"Alt Vinalopó

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha ressaltat hui que la comarca de l'Alt Vinalopó "és un dels territoris que presenta una major densitat de cooperatives de la Comunitat i destaca per la seua predisposició a fórmules col·laboratives i pel seu compromís social".

Rafa Climent ha fet aquestes declaracions en les visites a la cooperativa Serlicoop a Elda, centrada en el sector de les cures i de la neteja on el 95% de la plantilla són dones, i a la cooperativa de treball associat Íntegra Asesores a Villena que presta els seus serveis a més de 400 empreses.

En aquest sentit, ha destacat "la importància de la creació de llocs de treball estables i de qualitat de les cooperatives de la Comunitat Valenciana". Així, ha ressaltat que "és important que allò que està fent-se dia darrere dia al cooperativisme es trasllade a qualsevol àmbit de la nostra societat i a l'empresa".

A més, ha subratllat la importància de l'economia social, "l'economia si no és social no té sentit i ha de produir-se una reversió directa a la societat i per tant el paradigma d'aquesta economia és el cooperativisme i les cooperatives pel seu model de treball, perquè estan arrelades al nostre territori, estan donant llocs de treball i aposten per la igualtat".

Aquestes visites donen resposta a un compromís adquirit en el primer encontre oficial que va mantenir el conseller amb la Confederació de cooperatives de la Comunitat Valenciana, (CONCOVAL), el passat mes de juliol amb la finalitat de conèixer el cooperativisme valencià i la seua pluralitat quant a sectors econòmics, grandària i territori.

Cal recordar que es tracta de la tercera ronda de visites que està fent-se des de la Conselleria amb representants de Concoval. Així, Climent ha estat acompanyat pel president de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat, Emili Villaescusa, el vicepresident segon, Emilio Sampedro i la directora, Nardi Alba.

El conseller ha posat en rellevància tot l'esforç que estan fent les cooperatives i els serveis que presten diàriament. "És per tant una satisfacció- ha continuat- tindre l'oportunitat de recórrer aquestes cooperatives i conèixer de primera mà el seu esforç i la seua labor promotora del cooperativisme al nostre territori".

Pressupost Cooperatives 2016

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha duplicat el pressupost destinat en 2016 al foment del cooperativisme i de l'economia social. Així, Economia invertirà enguany un total de 5,5 milions d'euros, que representen 2,9 milions més que en l'exercici anterior en el qual es van destinar 2,6 milions.

En concret, 3.147.000 euros provenen del programa pressupostari de la Generalitat denominat "Promoció d'Emprenedors, Cooperativisme i Economia Social". Aquesta xifra representa un augment de 510.000 euros respecte del mateix programa en 2015. Aquest programa inclou una nova línia d'ajudes dirigida a afavorir la constitució de noves empreses d'economia social dotada amb un total de 200.000 euros.

Complementàriament s'han destinat 2,4 milions d'euros per a la creació d'un instrument financer que serà gestionat pel banc públic -IVF- per finançar a empreses existents que tinguen projectes de creixement i que demostren la generació de rendibilitat financer-social o soci-financera. Aquesta línia s'emmarca en el programa pressupostari 615.10 "Planificació i Previsió Econòmica" de la Direcció general d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme.

Serlicoop

El conseller ha recorregut a Elda les instal·lacions destinades a formació que té la cooperativa Serlicoop, junt amb la seua presidenta Berta Milán. Serlicoop és una empresa d'economia social que ha demostrat al llarg dels seus quasi 25 anys ser una opció estratègica de desenvolupament local, per a la inserció laboral.

Formen un equip de 156 empleats entre socis i treballadors; el 95% de la plantilla són dones. Serlicoop fomenta el teixit empresarial amb qualitat d'ocupació i la cohesió social i territorial i, exemple d'açò són els 94 llars, 60 oficines i fàbriques i 78 comunitats de propietaris on dóna servei de neteja, l'atenció i ajuda a domicili a més de 200 usuaris dependents i la formació en diferents àrees a més de 700 persones.

Íntegra Asesores

A continuació, Rafa Climent s'ha desplaçat a Villena per a visitar la cooperativa Íntegra Asesores, on els ha rebut el president, Salvador Querol. Íntegra Asesores és una cooperativa de treball associat que està a punt de complir el seu 25 aniversari i que compta amb 20 socis i sòcies treballadors en la seua plantilla. La cooperativa desenvolupa una labor promotora del cooperativisme amb una idea molt clara: la d'oferir el millor assessorament als seus clients amb un servei integrat a nivell intern per a les seues empreses.

En la seua zona d'influència, la província d'Alacant, és la referència en l'assessorament a cooperatives. Des de la seua creació, ha treballat amb 400 empreses que sumen més de 2.500 empleats i compta entre els seus clients amb més de 70 cooperatives de treball associat.

Arxius relacionats